Institutions start og to gange infektion i leveren

Må dit barn blive beskidt?

Her til morgen blev jeg bekendt med en statistik, en ret trist statistik. Måske kendte jeg nok til tendensen men alligevel bekymrer de høje tal mig.

Når jeg skriver skræmmende, så mener jeg at det at være udenfor betyder så meget for både leg og læring. Det åbner for nysgerrighed og så er det bare godt for os. Jeg føler ikke jeg behøver at aktivere den seje viking når vi er ude, det gør hans nysgerrighed til tingene omkring ham så rigeligt og så spørger han og vi får øvet hans sprog oveni.

Det jeg mener er at jeg burde ikke være stolt over at min ældste må hoppe i vandpytterne, tja altså den yngste må da også hvis han kunne. Jeg burde ikke være stolt over at stjernehimlen allerede er set og tror faktisk den seje viking var under 2 år da han var med farfar ude og kigge.

Det skal da siges vi kæmper i den grad med at nu gider dem seje viking ikke, han vil se iPad eller Ramasjang og nogle dage er det også okay, men når vi skal ud så skal vi ud. Så må iPad’en altså vente, og den går jo ingen vegne.

I de her dage hvor solen har tittet frem kan jeg mærke jeg også lige skal ud af mit vinterhi, specielt efter indlæggelse med den stærke viking hvor du er totalt isoleret, men så må man presse lidt på sig selv og også få ungerne i tøjet. Vi ved ikke hvornår foråret kommer, så lad være med at sige “vi venter bare til i morgen”.

De sidste tre dage, har det været en mindre kamp at få den seje viking ud af døren, men så snart han så kommer ud, jamen så er han jo ikke til at få ind igen. I går kom vi først ind kl 17.15, hvor var det skønt.

Når vi så er ude så synes jeg det er vigtigt at give naturen lov, og barnet. Ja, den seje viking må blive totalt møg beskidt (ja undskyld), men ærlig talt, det sker der jo ikke noget ved. Han må spise jord eller få det i hovedet, altså hvad kan jeg sige, hans mor spiser jord fra tid til anden (geolog). Min grænse går langt, men en grænse har jeg, for jeg bryder mig ikke om at han i en alder af 4 år piller ved døde dyr. Det handler ikke om han ikke må se en giraf blive parteret under professionelle vilkår i zoo, det er noget andet, og det må han med glæde.

Jeg tror bare vi forældre måske skal lade vores børn åbne vores øjne for naturen. Følg barnet, hop i en vandpyt, har du ikke selv regnbukser på så gør det på turen hjem, for så skal man jo altså bare ind og have tørre på. Der findes så meget fint og fornemt sanselegetøj med farver og former der koster en formue, men kan dit barn kende forskel på jord og sand fx?

Og kom så ud med jer, vi er ude på 2. time nu, og her er både fuglefløjt og muldvarpeskud, og ja den seje viking har udforsket et par af dem. 🙈

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Institutions start og to gange infektion i leveren